donderdag 14 januari 2010

Civil War Diary Quilt

Ik heb de afgelopen tijd een beetje in een CWDQ-dipje gezeten. Eigenlijk in een complete quilt dip :-) In december heb ik het weer opgepakt en heb hard gewerkt aan een kerstquilt (Star of Wonder) die vervolgens niet echt mee wilde werken. Ik heb regelmatig aan gewerkt maar er was steeds iets mee. Een hoop uithaal werk dus. Hij is ook nog niet klaar terwijl ik toch gehoopt had hem deze kerstvakantie af te krijgen. Ik laat hem nu niet liggen maar maak hem zo snel mogelijk af. Het is echt een quilt waar van alles mee verkeerd gaat maar veel te leuk wordt om er mee te stoppen. Misschien komt dat omdat de geborduurde blokken nooit bedoeld waren voor een quilt maar om kerstkaarten mee te maken :-)

De laatste week heb ik heel veel door gequilt aan mijn Stadje dat toch ook eens af moet. Hier in huis werd geklust. Niet in mijn werkhoek maar ik was wel mijn plekje kwijt waar ik altijd stof snij. Je weet wel, zo’n plek met precies de goed werkhoogte en zo. Daarom kwam het goed uit om aan het stadje te werken, het is bijna af, want ik kon geen snijwerk doen voor de Star of Wonder Quilt of de CWDQ.

Gelukkig is het geklus weer verplaats en kan ik weer overal bij. Ik heb nu dan ook twee blokken gesneden klaar liggen en een derde waar ik al een stuk aan gedaan heb. Jammer genoeg klopte de volgorde op het pp patroon niet en moet ik nu een vierde deel uithalen omdat te kunnen corrigeren. Niet echt mijn hobby maar ik vind het veel te opvallend om te laten zitten, dan blijf ik me toch ergeren.

Ik heb dus geen CWDQ blokken te laten zien die af zijn. Jammer, want ik heb de laatste paar weken toch hard gequilt. Wel laat ik graag nog een keer de quilt zien die Helga gemaakt heeft. Ik wil dit jaar mijn quilt klaar hebben. Veel van mijn stofjes heeft Helga ook gebruikt. Ik heb de foto op mijn prikbord boven de naaimachine gehangen. Kan ik goed zien waar ik het voor doe :-) Ik wil mijn quilt ook af.

In elk geval wordt er deze maand hard gewerkt aan de Star of Wonder, het Stadje en de CWDQ. Niet perse in deze volgorde.


8 opmerkingen:

Lida zei

Lastig als ze aan het klussen zijn en dan wil je toch vlug iets maken en dan gaat het fout! Maar we komen gewoon volgende maand weer kijken en de foto van die prachtige quilt van Helga spoort ons allemaal aan! Denk dat ik hem ook maar even uitprint en op mijn prikbord hang! Fijne dag nog, groetjes
Lida

Johanna Zweden zei

O wat schitterend, wat mooi, heb er geen woorden voor.
Groetjes Joke en sterkte

Gerda Hartman zei

Denk dat iedereen weleens een dip of dipje heeft. Het komt vast wel weer goed. Soms doet stofjes kijken al wonderen. Ben je ook nog aan iets bezig bij de Schapekop?

Inge Slaats zei

Wat een prachtige quilt op dat bed, om jaloers op te worden. En bij jou komt het ook wel weer goed, volgende maand is er weer een nieuwe kans op nieuwe blokjes.

Klaske zei

Vervelend hé dat uithalen, vind ik ook echt geen leuk werkje. Nou Petra volgende keer beter met je CWblokken, je kunt niet overal bezig mee zijn. (Ik geloof dat je niet de enige bent met het cwdipje,) Groetjes

Guusje, zei

Wat een pracht van een quilt staat daar op de foto die moet inspiratie geven en ach een dipje heeft iedereen wel eens.

heleen zei

heel herkenbaar zo'n dipje. Gaat wel weer over want het quiltvirus is heeeeeeel hardnekkig.

Mascha zei

Het komt wel weer goed. Volgende maand is er weer een nieuwe ronden met nieuwe kansen.
Groetjes Mascha