zaterdag 18 september 2010

Zonsondergang / Sunset

Copyright picture belongs to my DH.


Na een regenachtige dag kwam toch nog even de zon en dat zorgde voor een bijzondere zonsondergang. Iedereen een fijn en creatief weekend!

After a day full of rain the sun decided to show herself, that where the ingredients for a very special sunset. I hope that you all are having a nice and creative weekend!

dinsdag 14 september 2010

Civil War Diary Quilt Update

En dan is het weer tijd voor de Civil War Diary Quilt update. Deze maand heb ik 4 blokjes gemaakt, heb ik gelijk weer goed gemaakt dat ik vorige maand niets had om te laten zien :-) Er ligt nog een vijfde blokje half klaar, maar daar zitten zoveel stukjes in dat ik niet weet of ik die vandaag nog red.

Ik ga nu eerst met de fiets op pad, in de hoop dat ik niet weg geblazen word, als ik terugkom ga ik eens kijken wat de andere dames gedaan hebben. Als je ook wilt kijken, je vindt hun websites aan de linkerkant.





maandag 13 september 2010

Gewoon weer beginnen met bloggen / Getting back to bloggin

Ik ben een slechte blogster geweest de afgelopen tijd. Het is niet dat ik niets te vertellen heb, maar sinds de zomervakantie kan ik niet echt goed in mijn ritme komen. Ik handwerk en quilt wel maar het staat op een laag pitje. Hier in huis zijn steeds klussers bezig. Iets waar ik heel blij mee ben maar omdat ze niet elke dag komen, soms 's avonds en soms op zaterdag is het heel rommelig hier in huis. Iets waar ik niet zo goed tegen kan. Maar het wordt allemaal wel heel mooi, dus daar wordt een mens wel weer vrolijk van.

Maar ik ga gewoon weer beginnen want ik heb toch wel iets te melden op quilt gebied. Recent heb ik weer (eens) een bezoekje gebracht aan mijn favoriete quiltwinkel. Met Evy had ik toen een gesprek over je favoriete stofsoort of kleur gebruik. Een van mijn quiltmaatjes valt altijd op blauw. Ze doet soms heel erg haar best om iets anders te kiezen maar bijna altijd komt ze toch weer terug op blauw. Mijn ander quiltmaatje en ik adviseren haar soms ook om toch blauw te nemen, daar wordt ze gewoon het gelukkigste van en daar gaat het toch om.



















Mijn lievelingskleur is ook blauw maar dat zie je niet echt terug in mijn quilts. Ik gebruik veel groen, waar ik in het dagelijks leven minder om geef en ik kan me zowel aan bedekte kleuren (zie mijn CWDQ) als aan kleurenexplosies te buiten gaan. In de winkel kon ik niet bedenken wat mijn favoriete stoffen zijn. Thuis gekomen kwam ik daar wel achter, ik val onmiddellijk voor Franse reproductie stoffen. Vooral die van de French General. Het feit dat ik bij thuiskomst een layer cake bij me had met een nieuwe serie van de French General, Lumiere de Noel, bewijst dat wel. Deze serie vind ik zo mooi dat ik op dit moment het nog niet kan om de stof in stukjes te knippen. Misschien ga ik maar gewoon een quilt maken met grote vierkanten, niet omdat makkelijk is maar om de stof goed te kunnen bewonderen.

I have been a very bad blogger lately. I am sorry, I somehow am not in the mood to do sosince we came back from our summer holiday. We have the builders over in our house. I am very glad with that but the fact that they come and go at very irregular and odd times is something I find very difficult to deal with. But it is the end results that count, is it not?
I am going to just start writing again. I have started to quilt again too so maybe I will get into the swing again.

I have recently visit the quilt shop (again). I came home with a layer cake by the French General, Lumiere de Noel. These fabrics are so lovely that I thinking about making a quilt with just big squares so that I will be able to enjoy the fabric the most.





















Ik ging naar de quiltwinkel omdat ik met mijn borduurmachine een kerstdorp aan het uitborduren ben waar ik een grote quilt mee wil gaan maken. De quilt moet wel groot worden want de serie bevat 62 patronen waarbij een flink aantal echt groot zijn. :-) Ik had uit mijn voorraad stof wat kerststofjes mee genomen waar ik erg weg van ben en waarvan ik hoopte dat ik er bij Evy nog wat van bij kon kopen. Evy wees me er op dat mijn stofkeuze wel erg klassiek was bij de moderne borduurpatronen. En weet je, ze had helemaal gelijk.

Uiteindelijk heeft maar een stofje het gehaald tot de eindselectie. De rest van de stof heb ik nieuw aangeschaft. Het was maar goed dat ik nog een leuk spaarpotje had met het geld dat ik voor mijn verjaardag gekregen had.





















Het linkersterrenstofje was de enige stof die de selectie bleef van begin tot het eind. De rest zijn allemaal nieuw.




































Hier onder zie je een aantal borduurtjes uit het kerstdorp. Ik wil er randen omheen gaan zetten en hier en daar wat logcabin blokken. Een beetje zoals de "Tail Feathers" quilt van Cinderberry stitches. Maar omdat een aantal patronen meer dan 120 minuten borduurtijd vroegen denk ik niet dat de quilt deze kerst al af is.

I also am working on a Christmas Quilt. With my embroidery machine I am making a Christmas village. Some of the designs, and there are 62 of them, are rather big, so it will not became a small quilt. After some advice by Evy, the quilt shop lady, I came home with all the Christmas fabric you are seeing on my blog today.

I also have posted some of the designs that I have al ready finished on the embroidery machine. The layout of the quilt will be something like the "Tail Feathers" quilt by Cinderberry stitches. It will not be finished by this Christmas I think, some of the designs take more than 120 minutes embroiderytime!



Welkom en Goodbye op de Noordpool




















Egg Nog Pub



















Shoemaker
















































Reindeer Flight School

























"Taxi" en "Slee Repair