donderdag 14 mei 2009

CWDQ Update

De tijd vliegt. Ik had niet eens door dat het al weer tijd was voor de update tot dat ik op een ander blog (zie links in de kantlijn voor mijn mede CWD quiltsters) mooie blokjes zag verschijnen. Mijn oogst voor deze maand valt me niet tegen. Ik hoop de komende maand ook nog een flink aantal blokjes te kunnen maken en dan is het al weer zomervakantie en zal het allemaal niet zo snel meer gaan.


Het laatste blok dat ik deze keer gemaakt heb is "Sewing". Ik heb het blok minstens 3 keer uitgehaald en het zit nog steeds niet helemaal naar mijn zin. Op de foto valt het niet zo op maar in het echt.....










"Merchantable Goods" & "Remembrances"










"Lincoln's Telegraph" & "Beginning of War"










"Bitter Enemy" & "Bad Box"










"Foragers" & "News"










"Union Soldiers" & "Robbers"

De meter staat bij mij nu op 35 blokjes af (de eerste drie rijen heb ik compleet plus nog 2 blokjes), ik heb al 1104 stukjes aan elkaar genaaid in iets meer dan 3 maanden. Niet slecht vind ik zelf, zeker niet gezien de rest dat hier allemaal gaande was.

Gaan jullie mee kijken bij mijn mede quiltsters?

zondag 3 mei 2009

Mottenballen en taart

Wat doe je als je verbijsterd bent over wat er gebeurd? Ik kruip achter mijn naaimachine.

Een lief vriendinnetje vertrekt binnenkort voor twee jaar naar Afrika voor haar werk. Haar winterkleding gaat daarom in de opslag. Van een mooi sjaaltje van zijde (waar een ongelukje mee gebeurd was) maakte ik 5 hele chique mottenballen zakjes.



DD besloot vandaag om een taart te maken. Hij was zalig en zonder gluten maar de volgende keer maken we hem maar 1 etage hoog ipv de 3 verdiepingen die het kookboek voorscheef. Voorlopig hoeven we nog geen avondeten :-)