zondag 28 september 2014

Op deze zonnige zondag

Op deze zonnige zondag kan ik eigenlijk alleen maar concluderen dat ik een quiltdip(je) heb. Al een tijdje eigenlijk. Eerst had ik nog het excuus dat het weer gewoon te warm was voor mij, of dat ik het veel te druk had met ziekenhuisbezoeken (waarom lopen die artsen toch altijd zo uit?) maar nu het weer rustiger is en de temperatuur voor mij veel beter is komt er nog steeds niet veel uit mijn handen. Nee, dat is ook niet waar, ik doe best het een en ander maar niet met mijn quiltlapjes.

Ben nu bezig mijn bureau op te ruimen en mijn naaimachine weer op haar plek te zetten. Door een interne opknapbeurt staat die al een aantal weken ergens anders. Misschien dat dan de zin weer komt. Het wordt hoogtijd dat ik weer wat fanatieker ben met de Nearly Insane, de Kerstvoorbereiding II en zo nog wat ufo's.




Begin oktober begint de bee weer op de Schapenkop in Nieuwpoort. Ik kan dan niet mijn naaimachine mee nemen en mijn EPP sterretjes zijn klaar. Tijd voor een nieuw Schapenkopproject dus. Ik kan wel met de hand appliceren maar ik heb er nog niet heel veel ervaring mee. Als ik op alle blogs blokken van de Stonefield quilt zie wordt ik daar erg vrolijk van. Een prima project om het appliceren mee te oefen. Ik heb echter niet het patroon en maak met behulp van wat Quiltboeken zelf een aantal blokken die ik en leuk vind en waar ik denk dat ik het appliceren mee kan oefenen. Makkelijk beginnen dus :)

Bovenstaande lapjes komen bij het Quilters Palet vandaan. Ze zijn niet allemaal nieuw, een aantal komen uit mijn voorraad. De twee linker lapjes zijn voor de Nearly Insane en de andere 5 zijn genomineerd om in mijn Stonefield versie verwerkt te gaan worden.


Voor mijn verjaardag kreeg ik deze twee lapjes, ook prima geschikt voor de Stonefield quilt (ik wil allemaal zachte pastelachtige tinten gaan gebruiken). ? De lapjes komen bij de Stitchers Inn in Nunspeet vandaan. Die had een hele snelle service via de webwinkel.



In de vakantie maakt ik met  DH een uitstapje naar de Veluwe. Heel vreemd maar op de een of andere manier ging de route langs Nunspeet en stonden we zomaar maar de Stitchers Inn voor de deur. Een heel lief klein winkeltje met geweldige stofjes. Gelukkig had ik nog wat verjaardagsgeld in mijn potje zitten. Ik wordt altijd heel vrolijk als quiltwinkels de lapjes die je koopt in zo'n leuk papierentasje doen, deze tas van de Stitchers Inn was wel heel erg leuk als je erg van blauw houd.


Deze lapjes komen uit het blauwe tasje. De 4 linker gaan in elk geval (gedeeltelijk) in de Nearly Insane, misschien ook een stukje in de Stonefield. De andere 4 lapjes gaan zeker in de Stonefield.

Fijne zondag nog, geniet van het zonnetje!