zondag 31 augustus 2014

Ander werk gemaakt op de naaimachine

Al  jaren is het niet meer de bedoeling dat ik de kleding voor DD zelf maak. Behalve als ze gaat cosplayen. Dan graag. Vandaag gaat ze naar Abunai! en de outfit die ze door naar toe aantrekt hebben we samen op de naaimachine gemaakt. Altijd leuk om te doen maar ik weet weer waarom ik vroeger kwaliteitsstof kocht. De zwarte stof was wel goedkoop maar nauwelijks te verwerken zo stug! Ik heb er heel wat spelden en naalden op krom geprikt :-)

 Dit is het manga karakter wat ze wil uitbeelden: Kururi


En zo gaat we vandaag op pad.



En vanaf dinsdag is het weer in "normale" kleding terug naar school.

vrijdag 22 augustus 2014

Update Nearly Insane

Vandaag dacht ik even dat ik "Nearly Insane" werd, nu niet van een blokje van deze quilt maar omdat ik mijn kaartlezer niet kon vinden. Gelukkig nog net op tijd, het is nog steeds de 22ste, vond ik hem ergens onder een lapje.

Deze keer heb ik maar 1 blokje. Ik ben ook nog met het beroemde blokje 18 bezig, het blok. Dat is nu voor iets meer dan de helft af. Gelukkig is het weer koeler (hoewel het nu ook weer niet zo veel hoefde te gaan regenen) en heb ik meer zin in handwerken. En is het op mijn plekje achter de naaimachine ook weer wat koeler en daardoor beter uit te houden.

  


Dit blok mag trouwens niet "het" blok zijn, er zitten hier toch ook zo'n 120 stukjes in. Goede oefening dus.