zaterdag 28 juni 2014

Cadeautje


Een lief vriendinnetje van mij kan geen winkel met stofjes in lopen zonder aan mij te denken. Deze keer leverde mij dat twee stofjes uit Canada op en een mooie ansicht kaart met Amishe rijtuigen erop. Het is heel leuk om in samplers de lapjes te gebruiken die ik in de loop der tijd van haar heb gekregen. Dat maakt zo'n quilt weer extra speciaal voor mij. Beide lapjes zijn niet geschikt om in mijn Nearly Insane te gebruiken dus voorlopig geniet ik nog van de aanblik. Dank je wel I.

zondag 22 juni 2014

Update van de Nearly Insane Quilt


Goede middag allemaal. Schijnt bij jullie ook lekker het zonnetje? Hier wel en daar word ik vrolijk van. Het is wel erg warm. Dat is een gekke gewaarwording want ik ben de koukleum hier in huis, maar sinds ze mijn onderbenen in dikke lage zwachtels hebben gepakt heb ik het zelden zo warm gehad.

Waar ik ook vrolijk van wordt is mijn collectie nieuwe blokken voor de Nearly Insane quilt. Ik had wel wat in te halen en heb aardig door kunnen werken. Er liggen nog twee blokken half af, een blok met ruim 100 stukjes en "het" blok met 229 stukjes (blok 18). Die wil ik nog afmaken en dan wordt het hoogtijd om weer eens wat blokken van sashings te voorzien.

Grace was zo lief om de blokken te showen:


Ik ben nog niet erg bedreven in het appliceren, maar over dit blok ben ik wel tevreden. Zowel het applicatie stukje als hoe netjes alle puntje onder mijn naaimachine vandaan zijn gekomen.






Dit blok vond ik erg lief.


Ik ben helemaal weg van het stofje dat ik in de hoeken gebruikt heb. Dat vraagt om herhaling.




Geen 229 stukjes maar wel heel veel!


Een teer blokje tussen al het rode geweld.











Ga je mee kijken wat de andere gedaan hebben? Inge is ook gestart met blok 18, ik denk nog niet dat het al klaar is maar misschien laat ze zien hoever ze gekomen is. Bij Inge vindt je ook de lijst met links van iedereen die meedoet aan de Nearly Insane update. Fijne zondag!!!

zondag 15 juni 2014

Bewijs

De afgelopen maanden zijn hier met horten en stoten verlopen. Ik heb best wel wat met lapjes gewerkt, anders wordt ik gek, maar gezondheidsproblemen maken me moe. Heel erg moe. Alles staat dus op een laag pitje, zelfs handwerken en gebruik van de pc. De laatste week had ik echter in eens een week zonder doktersbezoeken en heb ik wat bijgelezen op  alle blogs, een aantal van jullie moeten dat gezien hebben omdat er ineens een reactie van mij geplaatst was.

In september vorig jaar heb ik mijn laatste update gedaan van de Nearly Insane. Bij Inge, de gene die de NI lijst bij houdt, las ik dat we een nieuwe deelneemster hebben. En Bianca is goed van start gegaan, niet alleen met een flink aantal blokken maar ze begon ook nog met blok 18 (voor de gene die de NI niet kennen, dat is het blok met de meeste stukjes, 229!). Ze stak me aan en ik heb al mijn spullen voor deze quilt ook weer te voorschijn gehaald. Ik ben nu zelf ook met blok 18 bezig maar of ik dat af krijg voor de 22ste (onze update datum) weet ik niet. Deze week  is weer gevuld met dokters bezoeken en dat kost ook heel veel tijd en energie.

 Hier het bewijs dat ik hard gewerkt heb aan de NI:




Ik kwam er ook achter dat een aantal stofjes (bijna) op waren en daardoor werd het wat lastiger combineren. Heel vervelend, maar toen moest ik lapjes bij gaan kopen. Jammer genoeg waren er niet zo veel witjes die ik nog niet had, als ik wilde, maar ik heb er een leuke collectie bij gekocht en inmiddels in blokken verwerkt.



In april met ik samen met Eva naar de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk geweest. Ik kwam toen thuis met maar 1 lapje, maar wel met deze (dure) schaar. Niet goedkoop maar ik moet zeggen met mijn rot handen is dit een van de beste aankopen op scharen gebied die ik ooit gedaan heb. Hij knipt zalig en ik heb heel veel controle over de schaar.



Prettige zondag allemaal en hopelijk tot gauw!