dinsdag 24 december 2013

Kerstquilt en Kerstwens


De foto is alweer van gisteren maar op de foto was de quilt voor 50% doorgequilt. Inmiddels ben ik ook al begonnen met de diagonalen banen de andere kant op. Met Kerst is ze niet klaar maar ik ben wel een eind op weg. Wij hebben de komende dagen heel bewust gekozen voor veel rust, dus er is vast nog wel een uurtje dat ik achter de naaimachine kan kruipen.



Ik blijf zo genieten van deze quilt, op elk borduursel is zoveel te zien, en er zitten zoveel grapjes in.




 En dan rest me nog jullie allemaal hele fijne Kerstdagen te wensen, geniet er van. Jullie allemaal heel erg bedankt voor het lezen van mijn blog.



zondag 22 december 2013

Nearly Insane update


Het is al weer de 22ste en tijd voor een Nearly Insane update; alleen heb ik niks te updaten wat de NI betreft. Eerst lag het werk er aan stil omdat ik door een zwaar gekneusde enkel niks met de naaimachine kon doen. Ik had natuurlijk de zelfde enkel verstuikt als waar je mee gas geeft :-) Nu is die enkel al weer een tijdje hersteld maar ligt het werk nog steeds stil. Ik werk heel hard aan mijn Kerstquilt(s). Het voornemen was om er één van de drie voor de Kerst op bed te hebben liggen maar dat gaat me denk ik niet lukken. Ben wel een heel eind maar ik moet nog heel wat draadjes afhechten voordat ik door kan gaan met doorquilten en dan moet ze ook nog afgebiesd worden. Maar ik werk ijverig door. Kerstmuziekje op en elke keer een paar draadjes. Volgende maand hoop ik weer met een echte update voor de NI te komen. Als je wilt kunt je wel een kijkje nemen bij Inge. Zij heeft wel twee blokken klaar gekregen deze maand. De laatste keer dat ik op haar blog keek stonden er nog geen foto's op, een probleem bij wordpress, maar misschien is het inmiddels wel gelukt.En Hilde, heeft ook een blok klaar. Zij heeft zelfs al de helft van de NI klaar!
 



Als je besluit om je borduursels niet in een twee persoonsquilt te verwerken maar in drie één persoons- dan heb je wel stof te kort. Voor de laatste twee quilts heb ik er de stofjes hierboven er bij gekocht. De meest linker stof is om alle drie de quilts af te biezen. Ik ga deze stofjes mengen met de stoffen die ik ook in quilt één gebruikt heb.


Verder heb ik nog wat extra garen om door te quilten gekocht, en altijd handig, extra bloemkop spelden en wat witte tags. En een Kerst Quiltmania om te lezen onder de Kerstboom. En te dromen over nieuwe projecten als mijn Kerstquilts klaar zijn.


donderdag 19 december 2013

Remembering





De tijd gaat zo snel, het is alweer 19 december, de dag waarop ik een kaarsje brand om te herdenken.

Dit jaar brand ik een een kaarsje voor Lex en voor oom Frans. En voor Nick Keir. Een singer/songwriter uit Schotland die al zoveel jaar nauw verweven was met onze muziekkeuze. Maar die bovendien de meest geestige en aardige man was die we kenden. “Nick, we zagen je maar een of twee keer paar jaar (een enkele keer drie keer, als we veel geluk hadden) een paar uur. Een concert en een praatje voor, na of tijdens de pauze. Dank je wel voor al de keren dat je ons hebt laten lachen met je opmerkingen, voor al die keren dat je ons ontroerd hebt met je songteksten. We missen je, je stem, je contact met onze dochter die je de liefde voor tinwhistles bijbracht en zeker je commentaar op facebook. Geen nieuwe mooie liedjes meer, geen nieuwe foto's van Schotland. En we hebben je nooit kunnen horen zingen met het Tolkien Ensemble. We kunnen ons, ons leven niet voorstellen zonder je muziek. En dat is het grootste compliment dat we je kunnen geven".

En natuurlijk, zoals elk jaar, brandt dit kaarsje voor Jochem, die in een perfecte wereld vandaag 20 zou zijn geworden.


zondag 15 december 2013

Goede les

Weer een les geleerd. Probeer nooit een nieuw taart recept op de dag van de verjaardag zelf. Gevolg? Een ontplofte taart in de oven, veel troep en alsnog vlaai halen bij de winkel. :-)

Wel goed nieuws is, dat mijn kersttop gedubbeld is en al voor (ongeveer) een kwart doorgestikt. Vandaag komt er nog wat verlate verjaardagsvisite zo ik ga maandag weer verder. Zou het nog lukken om haar af te krijgen voor de Kerst?

maandag 9 december 2013

One down, two to go



Hoewel er van het weekend natuurlijk veel minder tijd was dan dat ik van te voren dacht is het me toch gelukt. Gewoon een kwestie van zondagavond het naaiatelier wat langer open houden. De eerste kersttop is klaar. Met behulp van I. en twee latten heb ik de top vanmiddag gedubbeld en vervolgens getagd. Vanaf morgen is het kilometers maken met doorquilten :-)

donderdag 5 december 2013

Speciaal voor Evy: De eerste Kerstquilt in wording


Gister was ik bij het Quilters Palet in Den Haag. Ik was daar vorige maand ook al maar ik had uitgerekend dat als ik in eens 3 1-persoons quilts voor de Kerst wilde gaan maken in plaats van 1 2-persoons ik beter nog wat kerststof er bij kon gaan halen. Foto's van de aankopen volgen nog (ik wil weer heel snel verder met deze top) maar ik beloofde Evy nieuwe foto's van de top tot nu toe. Dus bij deze, op speciaal verzoek: