dinsdag 22 januari 2013

Eerste update Nearly Insane Quilt en foto voor Klaske

Vandaag is het tijd voor de eerste update van de voortgang van de Nearly Insane Quilt. Inge deed eind vorig jaar een oproep wie er mee wilde doen aan deze quilt. Ik heb hele goede ervaringen met Inge's vorige project, de Civil War Diary Quilt, ik miste het maken van blokken en liep al een tijdje te denken over deze quilt en ik vond de stok achter de deur wel erg handig. Voorlopig zijn we met z'n 5'en gestart. Wil je ook mee doen, je bent van harte welkom, meld je maar bij Inge.

De Nearly Insane is een grotere uitdaging voor me dan de Civil War Diary Quilt. Soms nog meer stukjes op de vierkanten 6 inch, maar deze keer maak ik ook zelf de foundation piecing patronen. Ik wil de blokken wel op deze manier maken want sommige stukjes worden anders veel te klein voor mijn handen om vast te kunnen houden. Mijn voorlopige doel is om elke maand 4 blokjes te maken, zo blijft er vaart in zitten en hou ik genoeg tijd over om aan andere dingen te werken. 

Ik gebruik off white, donker rood (geen kerstrood) en rose tinten (geen zoete tinten). Dit keer gebruik ik niet alleen CW stoffen. Ik moet het stofje vooral mooi vinden. Ook restjes uit andere quilts worden gebruikt.

Nu heb ik het boek al een paar keer door gespit maar ik lees er denk ik steeds overheen. Weet iemand van jullie hoe breed de sashings tussen de blokken moeten worden? 

Ik moest er wel weer even inkomen maar deze maand levert 4 mooie blokken op vind ik zelf. Ik wordt er helemaal vrolijk van. Kijk maar mee:



 Blok 1



Blok 2



Blok 3


Blok 4

 Als je ook wilt kijken wat de andere gedaan heb klik dan op de volgende linken:
  1. Inge 
  2. Klaske
  3. Hilde
  4. Petra (Guusje)

Verder heeft Klaske me aangestoken om verder te gaan met de "Door de Lens" quilt. Ik vind dat echt een geweldige quilt, maar toen ik er aan begon kwamen al heel snel mijn oogproblemen. Op dit moment ben ik in elk geval voor een half jaar van de behandelingen af. Door werken dus om deze quilt voor juli af te maken. 


dinsdag 15 januari 2013

Sneeuw



Er ligt niet eens zo veel sneeuw bij ons maar DH kwam vanochtend met de trein niet verder dan Gouda. Op het perron stond zo'n 1000 man (er was een intercity gestrand op Gouda plus alle dagelijkse reizigers) te wachten die door wilden reizen. Toen er eindelijk een trein kwam die door ging zat die al zo vol dat bij de deur waar DH stond te wachten niet meer dan drie man naar binnen kon. Hij besloot ter plekke om om te keren, naar huis te gaan en vandaag thuis te werken. DD hoeft met de trein niet verder dan Gouda dus die kwam, met flinke vertraging, wel aan op haar eindbestemming.

En ik? Ik zit thuis aan mijn bureau. Potje thee erbij, fijne muziek op en ik werk aan een Nearly Insane blokje. Ik hoef niet weg en ik vermaak me prima.

Voor wie er wel uit moet, doe vooral voorzichtig en vergeet niet om ook te genieten van de sneeuw.

woensdag 2 januari 2013

Goede timing






Een van mijn goede voornemens voor 2013 is om creatiever te zijn. Daarom heb ik besloten de Nearly Insane te gaan maken. En daarvoor heb ik stofjes in rood, roze en off white nodig. Die heb ik niet zoveel dus besloot ik dat het hoogtijd was dat ik een bezoekje zou brengen aan het Quilters Palet. Kon ik gelijk een nieuwe pigma pen halen. Het was net of de dames dat voelde want de zelfde avond kreeg ik een mail dat het opruiming was in de zaak. Nog een reden om te gaan. Dit is mijn buit. De eerste patroontjes zijn inmiddels getekend dus ik kan nu echt aan de slag.