zondag 29 juli 2012

Alle twee ons best gedaan


 Allereerst DD. Lang zag het er naar uit dat de Bark Europa eerste lag in de race van Lissabon naar Cadiz (Portugal naar Spanje). Na een tijdscorrectie zijn ze uiteindelijk tweede geworden in hun categorie. Deze tijdscorrectie vindt plaats omdat niet alle schepen even groot zijn en dus even veel zeilen hebben. Heel bijzonder was dat de nummer 1 tot en met 3 binnen een paar minuten van elkaar geĆ«indigd zijn. De Bark Europa heeft ook nog de prijs gewonnen voor de crew met de meeste verschillende nationaliteiten (13 stuks). Vanmiddag vaart de vloot aan Tall Ships weer weg uit Cadiz. Deze keer niet voor een race maar voor een cruise-in-company. Ze varen via Lissabon naar A Coruna.
 

Met DD in Portugal/Spanje en DH een paar dagen vrij heb je tijd om leuke dingen te doen. Eigenlijk zijn we vooral heel lui geweest maar ik heb wel een bezoekje gebracht aan de Quiltwinkel. Evy van het Quilters Palet heeft me geholpen om een oplossing te vinden voor mijn "draad niet door de naald kunnen krijgen." Ik zie het oogje van de naald, ik zie het uiteinde van de draad maar doordat ik niet goed meer kan afstand schatten (die rot oogproblemen) krijg ik meestal de draad niet door de naald heen. Niet erg als er iemand anders thuis is om het te doen maar heel lastig als ik alleen ben. Voorlopige oplossing is de verbeterde versie van het oude Wilhelmientje. En een doosje waar ik 10 naalden met draad in op kan bergen zonder dat alles in de knoop raakt. Kan ik 's ochtends vroeg iemand vragen om mijn 10 naalden gebruiksklaar te maken en de rest van de dag kan ik vooruit.

Nog net in beeld in mijn quilt van Rural Jardin (French General) stof. Inmiddels ben ik op een meter klaar met tegen zomen.  Ik hoop vanmiddag de rest klaar te krijgen.


Ook heb ik  deze Matri Mitchell mallen gekocht. Ik wil in het najaar, als DD waarschijnlijk een half jaar lang gaat zeilen, een "Storm at Sea" quilt gaan maken. In de hoop dat de storm bij mij aan de muur hangt en niet op zee waar mijn DD is. :-) Met deze mailen hoop ik het afstand schatten probleem te verminderen. Ik moet ze nog uit gaan proberen, dus wordt vervolgd!



Heel hard is er gewerkt aan de Jelly Roll Pirouette Quilt, ook wel de JRP genoemd. Hier is de bies tegen gezoomd en je ziet een detail van het quiltwerk.


Inmiddels zijn alle molenwieken van een bijpassende knoop voorzien. Wat aan de achterkant van de quilt dit beeld oplevert. Weer een quilt die af is.

dinsdag 24 juli 2012

Update Tall Ship Race 2 13.00 uur


Once again, Race 2 has been dominated by a great battle between Poland and Russia with Class A vessel, Dar Mlodziezy, beating her sister ship, Mir, by just over an hour to take line honours in the race from Lisbon to Cadiz.

However!!! The current race positions for Class A on corrected time are:
1st: Europa (Netherlands)
2nd: Dar Mlodziezy (Poland)
3rd: Fryderyk Chopin (Poland)

The expectation is that the Bark Europa will finish later today!

maandag 23 juli 2012

Flessenpost

De bemanning van de Bark Europa, waaronder onze dochter, ligt eerste in hun categorie! De race duurt nog wel minstens 10 uur. Ik ben benieuwd wat de uitslag is als ik morgen opsta.


Update dinsdagochtend 8.30 uur.
De Bark Europa ligt nog steeds 1 in cat. A (de grootste Tall Ships). De wind is wel gaan liggen. Gisteravond voeren ze met ruim 7 knopen per uur nu met iets meer dan 3. Men moet nog iets minder dan 50 nautische mijlen afleggen tot aan de finish. Spannend. Ik hou jullie op de hoogte. 

zondag 22 juli 2012

Tall Schip Race 2







The Tall Ships left Lisbon today to make their way to the start which was at 7 PM local time! On our way to Cadiz!

En op die grote schuit, links van het midden, met die blauwe vlag, vaart mijn dochter!

Een oudere foto die ik toch wilde laten zien




Begin mei kwamen wij terug van een weekje Griekenland. Een hele overgang en het koste ons een tijdje om hier weer te wennen. In Griekenland konden we buiten leven, de temperatuur was minstens 25 graden of zelf nog hoger. Hier in Nederland was het grijs, nat en vooral heel koud. Het was namelijk hier niet meer dan 6 graden!

Toen ik de een van de eerste ochtenden dat we weer thuis waren uit mijn raam keek zag ik dat niet alleen wij van slag af waren. Het uitzicht de tuin in leek erg herfstig, maar tot mijn grote verbazing zaten er twee eenden op het terras. Op zich niet zo bijzonder, er is een grote vijver met sloten twee straten verderop. Wat mij wel verbaasde was dat mevrouw eend midden op het terras een ei had gelegd. Ze zat er in broeit houding bij. Let op erbij, niet op het ei. Als eenden een nest hadden gemaakt in mijn borders, dan had ik het gesnapt maar een ei midden op een terras en dan een andere tegel warm gaan houden?

Ik heb deze week steeds een stukje gewerkt aan het tegen zomen. De JRP is bijna klaar.

maandag 16 juli 2012

Weer beginnen met bloggen

 Ja, ik ben er nog al ben ik lang afwezig geweest. Tot twee keer toe wekenlang dubbel zien hield me lang weg bij de pc. Ook bij het quilten trouwens. Het zou zo fijn zijn dat, als je dubbel ziet, je ook dubbel zo hard kan werken. Maar neem van mij aan, je doet helemaal niets als je niet gewend bent om maar met een oog rond te kijken. :-) Verder heeft een hele vervelende virus in mijn laptop gezorgd dat ik wekenlang niets kon doen met de pc. Uiteindelijk is alles van de pc afgehaald en toen weer er opnieuw opgezet. Het werkt weer, zonder virus, maar ik moet nog erg wennen aan de nieuwere programma's.

Ik merk dat ik nog steeds restverschijnselen van al mijn oogbehandelingen heb, maar ik mag niet mopperen. De oogarts is in elk geval heel tevreden en dat betekend dat er het komende half jaar in elk geval geen vervelende behandelingen bij komen. Nu is mijn grootste probleem afstand schatten. Ik heb nooit gesnapt dat sommige mensen niet kunnen quilten op de naaimachine, ik heb daar nooit een probleem mee gehad. Puntjes kwamen keurig onder de machine vandaan. Wel dames, ik begrijp u nu heel goed. Sinds mijn oogbehandelingen kan ik veel minder goed afstand schatten en begrijp ik u probleem volkomen. Een kwestie van veel oefenen dus om het gevoel weer terug te krijgen.

Na een half jaar afwezigheid is het hoogtijd om de balans een op te maken. Het is niet zo dat ik de afgelopen maanden helemaal niets hebben kunnen doen, er moet tenslotte ook geoefend worden om het gevoel weer terug te krijgen.
 

Quilt voor DH, voorkant


Quilt voor DH, achterkant



Begin februari maakte ik de quilt voor mijn DH af. Zij is gelijk goed in gebruik genomen met de temperaturen onder nul die we toen hadden. Voor iemand die eigenlijk dacht geen quilt nodig te hebben, “ik heb het altijd warm”, is zij verdacht veel gebruikt. Deze quilt kan dus naar de lijst met afgemaakte projecten verhuizen.








Verder staat er op mijn work in progress lijstje de “Door de lens” quilt. Daar kan ik erg kort over zijn. Alles van deze prachtige quilt zit in deze doos. De quilt vraagt een enorme precisie en een hoop getuur.  Iets wat ik op dit moment niet heb of niet op kan brengen met mijn oogproblemen. Zij moet dus even wachten want af moet zij echt. Ik vind deze quilt zo mooi.


Aan de “X-factor” en aan de “Summertime quilt” heb ik ook niet gewerkt, al heb ik voor de eerste wel lapjes gesneden. Deze quilt is een kwestie van een heleboel lapjes snijden en dan tempo maken achter de naaimachine.



 De laatste quilt staat niet op mijn lijstje. Hij is gemaakt van een layer cake “Rural Jardin”. Het begon als een kleine vierkante lap om bij een workshop “Free motion quilting” op te oefenen. Die cursus heb ik echter nooit gedaan door mijn oogproblemen. Vervolgens wist ik niet wat ik met die lap moest doen. De stoffen waren te mooi om er niets mee te doen, maar de blokken waren te simpel om er een wandkleed van te maken. De enige oplossing was om hem groter te maken en er een bedquilt van te maken. Ook deze quilt is klaar op het tegen zomen van de bies na. Voor een quilt die nooit zo bedoeld was vind ik haar erg mooi geworden.








Achterkant van de quilt, gemaakt met allemaal restjes.




 De pp sterren zijn weer een aantal sterren gegroeid. Als ik niet dubbel zie is dit een prima werkje om in wachtkamers van ziekenhuizen te doen. Klein genoeg om mee te nemen en zo groeit zij steeds een stukje. Ik heb nog steeds geen idee wat het wordt, of hoe groot het wordt. Als de stof voor de hekjes op is, stop is. En voorlopig kan ik daar nog rustig mee door.

Voor de “Christmas City Quilt” zijn tussendoor een paar blokken gemaakt op de borduurmachine. Komende maanden zullen daar wel meer van geborduurd worden. Ik heb nog geen foto's.

Quiltje gemaakt met de restjes die overbleven na het snijden van de blokken voor de JRP. 


 
Achterkant van de quilt hierboven.


Jelly Roll Pirouette (JRP)

De Jelly Roll Pirouette is helemaal af op het tegen zomen van de binding na. De quilt is altijd al een beetje scheef geweest, de Jelly Roll was niet helemaal goed afgesneden door de fabrikant. Met een hoop smokkelen lukte het wel om de blokken toch te gebruiken. Een prima quilt om te oefenen met mijn afstand schatten. En ik word zo vrolijk van de kleuren.


Het zonnetje schijnt hier zo waar, vast niet lang dus ik ga er snel van genieten.

Groetjes van mij,