zaterdag 31 december 2011

De beste wensen


De griepvirus is hier eindelijk een beetje op z'n retour. Ik voel me weer iets beter en ben ook weer wat actiever. Als het een klein beetje mee zit ben ik na oud en nieuw weer terug bij 'normaal'.

Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor de beterschapswensen en ik wil jullie allemaal een gezellig Oud en Nieuw wensen en dat 2012 maar een heel goed, heel gelukkig, heel gezond en heel creatief jaar mag worden. Dat het jullie brengt wat jullie er van hopen. Eet niet te veel oliebollen en tot volgend jaar.

Liefs van mij

zaterdag 24 december 2011

Fijne Kerst


Lieve allemaal,

het griepvirus heerst hier enorm in huis. Ik bibber en ik snotter en kom niet toe aan quilten of het internet. Zelfs het oogziekenhuis moest worden uitgesteld van de week! Ik wil jullie op deze manier toch allemaal een hele fijne Kerst wensen. Hopelijk ben ik na de Kerst weer snel in staat om bij jullie op bezoek te komen. Maar voor nu, geniet van deze tijd en van elkaar,

Liefs van mij

zondag 11 december 2011

Flower Fairy's

Goede morgen allemaal. Zo op het laatste moment en tussen de bedrijven door toch nog wat dingen afgemaakt. Het stelt niet veel voor wat werk betreft, als je het vergelijkt met de Civil War Diary Quilt maar ik vind het resultaat erg leuk.



De Flower Fairy's heb ik jaren geleden al geborduurd op mijn toen net aangeschafte borduurmachine. De applicaties zijn gemaakt met angelwire in plaats van met stof. Het eerste quiltje verhuist vanmiddag met mijn moeder mee naar huis. Een vroeg kerstcadeautje want ze gaat volgende week op vakantie naar de zon.



Van de tweede kan ik nog niet vertellen voor wie die is want misschien leest die persoon mee op mijn blog. Een derde Flower Fairy is bijna afgebiesd maar die heeft nog geen bestemming gekregen. Ik hoop die later deze week te kunnen laten zien.

Ik mis trouwens het werken aan de CWD quilt wel heel erg. Niet het gezwoeg om alles tot een grote lap te krijgen maar het maken van de blokken. Nu de 14de van de maand weer in zicht komt gaat het weer kriebelen. Maar ik mag van me zelf niet aan iets nieuws beginnen, er moet nog iets afgemaakt worden. Zou ik het volhouden.......

vrijdag 9 december 2011

Update(je)

Toen ik vorige week Gerda op de bee in de Schapenkop zag kreeg ik 'op mijn kop' dat ik zo stil was op mijn blog. Nee hoor, Gerda stelde alleen maar vast dat het hier zo stil was. En daar heeft ze helemaal gelijk in. Eens kijken of ik daar deze maand wat verandering in kan brengen. En als je wilt moet je ook eens op Gerda haar blog kijken. Daar staan zulke leuke en creatieve dingen op!

De cursus door de lens bij het Quilters Palet zit er weer op. Mijn quilt is nog lang niet klaar en zal voorlopig ook wel niet klaar komen. Eerst moeten mijn ogen weer beter zijn. Het resultaat dat een aantal andere dames bij zich hadden, Helga had hem zelfs al klaar, zet wel aan om met deze quilt door te gaan. En elke keer een klein beetje levert uiteindelijk toch ook een quilt op?

Het leuke van het volgen van workshops in een quiltwinkel is dat er vaak, hele leuke dingen in je tas verdwijnen. Ik bracht dit mini haaknaaldje mee, geweldig om draadjes naar achter te trekken bij het afwerken. En omdat ik me zelf een beetje zielig vind vanwege mijn ogen nam ik ook dit charmpack mee. Je moet tenslotte wat doen om je zelf op te vrolijken en ik heb gewoon betaald aan de kassa hoor. :-) Deze spullen zijn niet letterlijk in mijn tas verdwenen.

Het garen is om een quilt mee door te quilten. Ik had die top gemaakt om te gebruiken als proeflap bij de cursus 'free motion quilting'. Alleen was mijn inschatting dat ik om die cursus tot een goed eind te brengen, en na afloop heel veel te kunnen oefenen, ik een goede oog hand coördinatie moet hebben. En dat heb ik nu net niet op dit moment. Heel jammer want de cursus werd gegeven door Karen Lipton, een van mijn favoriete 'juffen' maar volgend jaar beter zullen we maar zeggen. Dan de quilt maar gewoon machinaal door quilten. Dat kan ik met een mindere coördinatie ook en die cursus heb ik al lang een keer gevolg van Karen. Komt dus vast goed.



Dit verscheen wel heel onverwachts in mijn mandje. Een cadeautje van Helga. Een zalige bodymilk die inmiddels al vaak gebruikt is. Helga, nogmaals bedankt, het was echt heeeeeel lief.


maandag 5 december 2011

Sinterklaas


Sinterklaas van harte gefeliciteerd en iedereen een fijne pakjesavond!!!!