woensdag 14 september 2011

Civil War Diary Quilt Update



Vinden jullie ook dat de tijd zo ontzettend snel gaat? Het is alweer half september en als ik naar buiten kijk is het al echt herfst.

En het is ook al weer tijd voor de maandelijkse Civil War Diary update. En ik heb heel goed nieuws. Mijn quilt is af! Ik herhaal: “MIJN QUILT IS AF!” En ik ben er een partij trots op. De quilt is helemaal naar mijn zin geworden en ruim op tijd af om als het kouder wordt op ons bed gelegd te gaan worden.

Even wat statistieken:
  • Ik heb aan deze quilt gewerkt vanaf 10 februari 2009 tot en met 10 september 2011. Dat is dus 2 jaar en 7 maanden.
  • De quilt bevat 100 verschillende blokken, 220 sashings, 81 cornerstones en 4 borders.
  • Er zijn 33 verschillende stoffen gebruikt die voor de blokken in 3446 stukjes zijn geknipt.
  • De quilt is machinaal gemaakt met de foundation piecing methode.
  • Als tussenvulling is Hobbs 80/20 gebruikt.

Het enige wat ik nu nog moet doen is het logboek dat ik heb bijgehouden van de laatste foto's voorzien, en een stukje van alle stofjes er bij te plakken. En natuurlijk een label maken, dat is bij mij altijd een stiefkindje.

Ik wil al mijn mede-quilters die al die maanden samen met mij elke maand een update op het web gezet hebben heel erg bedanken (vooral Inge die met het idee begonnen is). Zonder jullie hulp en de stok achter de deur was deze quilt nog lang niet af geweest. Een grote hulp waren ook mijn dinsdagavond quiltmaatjes, I. en R. En natuurlijk mag ik Evy van het Quilters Palet niet vergeten te noemen, zij was/is altijd bereid om je met advies, raad en hulp bij te staan. Allemaal bedankt!

Gaan jullie ook mee kijken wat de andere gedaan hebben. Je vind hun adressen aan de zijkant van mijn blog. Een aantal blogs zijn op dit moment niet bereikbaar omdat weblog er nog steeds uit ligt, maar dat is hopelijk snel weer in orde (het duurt al zo lang). Een flink aantal dames zijn ook al een heel eind op weg om hun quilt af te krijgen.

maandag 12 september 2011

(Voorlopig) laatste Jane Austen Blog


De twee Jane Austen fans vertrekken vandaag naar Engeland voor hun “Pride and Prejudice” reis. Ik ben zo benieuwd naar hun verhalen straks. Het is alleen al zo leuk geweest om de jurken met hun te maken (ondanks het vreselijke patroon!). E. is zelfs zo enthousiast geworden dat ze zich heeft opgegeven voor een cursus creatief naaien. Dat komt vast wel goed, als je als eerste project een Regency jurk tot een goed eind weet te brengen dan lukt de rest ook vast wel.

Ik ben gelukkig een beetje over mijn quilt dip heen. Er is hard gewerkt aan het tegen zomen van de CWDQ bies (update volgt op 14 september) en ik ben ook wat ufo's aan het aanpakken. Binnenkort ga ik weer een cursus volgen en dan wil ik een beetje schoon bureau en hoofd hebben :-) Jammer genoeg heb ik op dit moment last van mijn oog, daarom kan ik niet lang achter elkaar aan iets werken. Maar met kleine stukjes per keer komen we er ook, toch?