maandag 14 februari 2011

Civil War Diary Quilt Update

Allereerst heel erg bedankt voor alle beterschapwensen. Het gaat langzaam beter met me maar ik ben er jammer genoeg nog lang niet. Gevolg was dat ik afgelopen weekend ook niet mee geweest ben naar de beurs. Gelukkig lieten een hoop van jullie, Lida bijvoorbeeld, mij mee genieten door uitgebreide verslagen op internet te zetten. Gelukkig had ik niks (echt) nodig, jammer van de quilts die ik nu niet live heb kunnen bekijken, volgend jaar maar weer op nieuw proberen. Hoe erg ik het ook vond om niet te gaan, het was een hele juiste beslissing.

Door al het hoesten en proesten heb ik de afgelopen maand niet veel creatiefs gedaan. Vandaag is het al weer de 14de van de maand, tijd voor een Civil War Diary Quilt update. Afgelopen maand heb ik er niets aan gedaan wat blokken naaien betreft. Ik heb wel heel hard gerekend hoeveel blokken ik nu echt nodig heb als ik de quilt straks op bed wil kunnen neer leggen. En nog een keer gerekend, en nog een keer door DH laten narekenen. Het lijkt er op dat ik er qua blokken bijna ben.

Gisteren heb ik sashings genaaid en de eerste rij van de quilt aan elkaar gezet. Wat een leuk gezicht is dat, je quilt krijgt opeens echt vorm. De afgelopen maand heb ik wel sashings gesneden, de komende tijd wordt het dus vooral biezen naaien. Niet het leukste werk maar dan had ik maar eerder moeten beginnen :-)


De foto is wat donker maar mijn camera wilde niet meer bijlichten.



Detail van de eerste rij.



De afgelopen weken heb ik wel steeds een paar steken aan mijn hexjes gedaan. Dat is een makkelijk werkje wat ik in mijn tas kan stoppen en in wachtkamers in het ziekenhuis kan doen. Bovendien kun je er niet veel fout aan doen en dat was een bijkomend voordeel met mijn verkouden hoofd en lijf. Het werd hoogtijd om sterretjes aan elkaar te gaan zetten omdat ik een gebrek aan kartonnetjes heb. Ik kan nu een flink aantal gaan verwijderen en opnieuw gebruiken. Nieuwe kopen of printen en knippen wil ik niet om mijn handen te sparen. Voor een tussendoorwerkje zonder vastomlijnd eindplan vind ik dat het resultaat er mag zijn.




DH en dochter gingen naar vrienden in Tilburg. Mij lieten ze hoestend en proestend thuis. Samen bezochten ze Quilt- en Borduuratelier Serendipity. Daar werden de volgende blauwe stofjes gekocht om als ondergrond verwerkt te worden in mijn "Welcome to the Northpole" quilt. Ik had gehoopdt op de beurs ook een kijkje bij deze winkel te kunnen nemen, ze stonden op de deelnemerslijst. Nu moet het nog even wachten tot dat ik weer in Tilburg ben. Met de stofjes was ik erg blij. Dank jullie wel, ze zullen goed van pas komen.



Ga je mee kijken wat mijn mede-blogsters gedaan hebben deze maand?

woensdag 2 februari 2011

Echt ziek

Al voor de Kerst had ik het idee dat ik de griep ging krijgen. Soms had ik alle verschijnselen, soms merkte ik niks meer. De griep leek niet te komen maar ook niet echt weg te gaan. Vorige week kwam de griep dan toch en goed ook. En voorlopig kom ik er nog niet vanaf want vanochtend bleek ik ook nog zware bronchitis aan twee kanten van mijn longen te hebben. Ik hoest, proest en slaap veel verder maar jullie zullen even moeten wachten voordat ik weer op het internet verschijn.
Groetjes en hopelijk tot gauw,
Petra