zaterdag 17 april 2010

X-Factor en Fotozak

Sorry Klaske, het werd iets later dan dat ik beloofd had maar hier is dan toch het blok voor de X-Factor Quilt. Ik moet nog een paar dingen afmaken maar volgende week ga ik flink blokjes snijden een deze quilt verder maken. Het patroon voor deze quilt heb ik leren maken op een workshop bij het Quilters Palet, vorige week gevolgd.









De knikkerzak, herstel de fotozak, is af. Precies op tijd want DH denkt hem volgende week veel te gaan gebruiken op de Fantasy Elf Fair. De zak lijkt wat ruim maar dat komt omdat er niet alleen een telelens in moet kunnen maar ook een extra handvat voor deze lens.

Fijn weekend allemaal, geniet van de zon.

woensdag 14 april 2010

CWDQ update voor april


"Love Letters" en "A Glorious Rainbow"


"The Southern Cause" en "A Day at the Fair"


"John Morgan" en "Surrender of Vicksburg"


Ik was het niet vergeten dat het vandaag alweer de 14de is, maar ik dacht eerst even snel naar het ziekenhuis te gaan en dan mijn blog te updaten. Jullie snappen het al, het ziekenhuis liep gigantisch uit.

Ik heb deze maand 6 blokjes gemaakt. Wel blokken met heel wat minder stukjes dan vorige maand. Vorige maand hadden mijn blokken gemiddeld 54 stukjes, deze maand maar 27. Ze waren dus heel wat sneller gemaakt, en dat was maar goed ook want ik heb nog een hoop andere dingen gedaan.

Ik ga nu eerst eens kijken wat mijn mede CWDQ-sters deze maand gedaan hebben. Gaan jullie mee, je kunt hun sites vinden in de lijst aan de linkerkant. Veel plezier.

zondag 11 april 2010

Druk en productief weekend.

Het is een creatief weekend geweest hier. Jammer genoeg heb ik nog niet verder kunnen werken aan de X-factor (afgelopen dinsdag heb ik een workshop gevolgd); daar voor moeten eerst een hoop blokjes gesneden worden. En dan kan het op vol speed vooruit.

De elfjurk is af, op de zoom na. De onderrok moet ook alleen nog een zoom, de riem is helemaal af. We hebben bedacht dat het over twee weken nog best fris kan zijn en een gewone jas over een elfjurk staat natuurlijk niet leuk. Gelukkig hadden ze bij de winkel nog wat stof waar ook de riem van gemaakt is. Dat wordt nu een simpele omslagdoek. Ik heb nog genoeg stof over van de jurk om die om te biezen.

Verder heb ik gewerkt aan een zak waar DH zijn telelens in kan vervoeren. Hij heeft er een prachtige tas bij, maar die is zo groot dat hij niet in de fotorugtas past. Ik ben nu een gequilte knikkerzak, sorry fotozak, aan het maken zodat hij er wel bij past in de rugzak. Het is niet handig om met een rugzak te lopen en dan nog je handen vol te hebben met iets anders dan je camera :-).

Verder heb ik hard gewerkt aan de CWDQ blokken. Ik had er laatst wel acht geknipt maar ik had nog geen blok in elkaar gezet. En het is al bijna weer de 14de. Tijd om daar aan te werken maar voor het resultaat moeten jullie nog even geduld hebben.

Ook DD had een creatief weekend en maakte twee tekeningen die ik jullie niet wil onthouden. Fijne avond nog allemaal.




maandag 5 april 2010


Een verhaaltje zonder plaatje is niet leuk, daarom een "oude" quilt. Ooit gemaakt voor de 12de verjaardag van mijn DD. Die is gek van Japan en Manga tekeningen.

Wat maakt een mens gelukkig?

Een lekker rustig weekend, met het gezin aan een uitgebreid ontbijt en/of lunch, zalige Keltische muziek op (voor wie het weten wil, Enya, Nick Keir, McCalmans en Emily Smith vandaag) en nog tijd om achter de naaimachine te zitten.

Wat me ook gelukkig maakt zijn bezoekjes aan de Quiltwinkel. Na een zeer uitgelopen ochtend in het ziekenhuis eindigde ik in het Quilters Palet. Dinsdag ga ik daar deze workshop volgen en ik heb batik stof in verlopende kleuren in geslagen. Prachtig om te zien, nu al.

Ik ben lekker op geschoten met de elfjurk en ik heb nu 8 blokken geknipt liggen voor de Civil War Diary Quilt. Daar heb ik deze maand nog niets voor genaaid en de 14de is er vast al weer eerder dan ik denk.

Bedankt trouwens voor de beterschap wensen. Het gaat niet echt slecht met me hoor, maar mijn bloedsuikers doen wat vervelend. Het lukt niet om ze goed geregeld te krijgen. Dat is lastig, vermoeiend en gewoon vervelend. Je stopt er zoveel moeite in en het resultaat blijft slecht. Maar ik moet zeggen dat de vooruitgang op medisch gebied toch ook geweldig is.

Toen ik bijna 35 jaar geleden diabeet werd kon je alleen maar in het ziekenhuis bloedprikken. Zelf je bloedsuiker bepalen kon niet. Toen dat laatste eenmaal wel kon was dat al een hele vooruitgang. Twee jaar terug heb ik 3 dagen rond gelopen met een kastje dat mijn bloedsuikers permanent bepaalde. Jammer was alleen dat je hem zelf niet kon aflezen en je moest wachten tot dat men dat in het ziekenhuis deed. Het zelf bloedprikken ging dus gewoon door. En het kastje was wel groot en er zat een enorme dikke slang aan met een vervelende naald in je been. Maar een zeer leerzame ervaring.

Vrijdag heb ik weer een kastje gekregen om mijn bloedsuikers permanent te meten. Deze keer voor ruim 5 dagen. En niks dikke slang. De ontvanger kan ik in mijn tas doen als ik wegga en op mijn arm zit een zendertje. Zo geplaatst dat ik zelfs op die arm kan liggen tijdens het slapen. Douchen en zelfs zwemmen kan gewoon. En wat helemaal geweldig is, ik kan hem zelf aflezen. Hij geeft zelfs seintjes als er een te laag of te hoog bloedsuiker aankomt! Geweldig. Nu is het alleen jammer dat mijn bloedsuiker vreemd en vervelend blijven doen :-( Je kunt niet alles hebben zullen we maar zeggen.

Ik ga snel verder achter de naaimachine. Er roept een elfjurk.

zondag 4 april 2010

Vrolijke Paasdagen / Happy Easter!!!


Wij hebben hier een onverwachts rustig Pasweekend. Op dit moment is het somber en lijkt het erop dat de regen zich zo in fikse hoeveelheden gaat melden. Een prima moment om achter de naaimachine te kruipen.

De laatste twee weken heb ik niet veel kunnen doen door andere werkzaamheden en hoge bloedsuikers. Geen goed idee om dan achter de naaimachine te kruipen, ik ben dan instaat om een broekspijp in een armsgat te zetten! :-) Hoogtijd om mijn achterstand in te gaan halen.

Jullie allemaal een heel fijn Pasen en veel plezier met wat jullie aan het doen zijn.