dinsdag 30 maart 2010

Van alles wat

Heel erg bedankt voor alle complimenten die ik kreeg voor de “Star of Wonder Quilt”. Wees niet bang, ik vind de quilt zelf ook erg mooi maar na al het gepruts ben zo blij dat hij af is. Eind november hang ik hem met heel veel plezier op.


Een tijdje terug heb ik een hele leerzame cursus gevolg bij het Quilters Palet over kleurgebruik bij het Quilten. De cursus werd gegeven door Anke Magre. Ik heb er echt heel veel van geleerd (en ook niet onaardig was het feit dat ik na afloop geen ufo had maar een hoop kennis om bestaande ufo's af te maken). Anke maakte oa gebruik van dit boek. Al die tijd heb ik het te leen gehad uit de bieb, wel steeds netjes verlengd, maar nu was het weer in herdruk. Met nog wat boekenbonnen die ik nog voor mijn verjaardag had liggen heb ik dit boek aangeschaft.



In de voorjaarsvakantie ben ik bij Evy langs geweest in het Quilters Palet. De Bali Pops zijn om mijn "Jelly Roll Pirouette Quilt" nog wat groter te kunnen maken. Het charmpack is bedoeld een disappearing nine patch mee te gaan maken. De donkere stof is voor een achterkant bij de "Streets of London Quilt". De andere twee stofjes zijn voor mijn "Hundertwasser quilt" alleen was ik vergeten dat ik bij de methode die ik wilde gaan gebruiken, ik ook al de achterkant nodig heb. Wat een straf, moet ik weer naar een quilt winkel :-)


In de zelfde voorjaarsvakantie ben ik ook nog bij Dotty langs geweest in Tilburg. Ik ben al heel lang in het bezit van een beren kerststal. De beren staan op een geprint quiltje. Het is de bedoeling om met deze stoffen een echt quiltje te maken. De kleuren van de kerststal zijn allemaal pasteltinten vandaar dat ik niet voor groen en rood gekozen heb.

Afgelopen weekend zijn we naar een heel leuk en gezellig concertje geweest in Katwijk. Waarschijnlijk voor een van de laatste keren konden we de McCalmans zien en horen. Na al die jaren wisten ze ons zelfs te verrassen met een oud nummer dat nieuw was voor ons. Maar pas op, het wordt al het hele weekend gezongen hier in huis.


donderdag 25 maart 2010

Star of Wonder Quilt


Deze quilt is een quilt waarbij zoveel mis gegaan is. Voor mijn gevoel heb ik deze quilt minstens twee of drie keer gemaakt. Gelukkig is hij nu af en duurt het nog een tijdje voordat het december. Tegen die tijd denk ik niet meer aan al het gepruts en zie ik alleen nog maar hoe leuk hij geworden is.

Nog een detail

Nu weer aan het werk aan de Elf jurk en tussendoor aan de pirouette quilt. Die laatste heb ik vandaag op de grond uitgelegd en gezien dat ik er nog twee rijen bij wil hebben. Gelukkig heb ik daar nog stof genoeg voor.

maandag 22 maart 2010

Toch nog een foto van de Fantasy Fair Elf Jurk




Jurk en riem

Een stukje van de onderrok

Een beetje later dan de bedoeling was maar hier zijn dan toch nog de foto’s van de fantasy elf jurk in wording. Het model, mijn DD, was ziek en wilde daardoor niet op de foto. Ik heb nog even geprobeerd om de jurk op mijn paspop te showen maar dat was geen succes. Misschien omdat mijn paspop in de smalste maat niet smaller dan een maat 38 wordt, en mijn DD niet groter heeft dan maat 32. :-)

De jurk heeft nog geen mouwen en aan de achterkant moet de rits er nog in. Maar voordat ik de rits er in kan gaan zetten moest de jurk gepast worden. Het werk kan nu weer verder gaan. Let niet op de lengte van de jurk. Aan de achterkant zit een aangeknipte sleep maar we weten nog niet op welke lengte we de jurk willen hebben, en ook nog niet of de sleep blijft. We kunnen er altijd nog een stukje afhalen dus hebben we hem gewoon lang gelaten.

Ik heb ook nog gewerkt aan mijn “Star of Wonder Quilt” maar zo als het gaat bij een bij een quilt waar alles mis bij gaat, het ging zelfs bij het opzetten van de afwerkbies mis. Als of ik nog nooit een bies aan een quilt had gezet. Voor mijn gevoel heb ik deze quilt intussen al twee of drie keer gemaakt. Hoe leuk ik de quilt ook vind ik ben hem intussen een beetje zat. Gelukkig is het een kerstquilt, tegen die tijd vind ik hem weer helemaal leuk. De fout is hersteld en ik ben nu bezig met tegen zomen. Dat gaat niet snel met mijn handen maar elke dat een stukje. En ik heb weer heel veel geleerd.

woensdag 17 maart 2010

maandag 15 maart 2010

Op verzoek: De Elf jurk

Vandaag, op verzoek, een afbeelding van het patroon wat ik gebruik voor de Elf Jurk voor mijn dochter. Het is eigenlijk een middeleeuwse jurk maar omdat hij bedoeld is voor de Fantasy Fair trekken we ons weinig aan van historische correctheid. Het patroon is van Butterick.

Wij (DD & ik) gebruiken een diep paarse effen stof voor de jurk, lila broderie stof voor de onderrok en een stofje met geborduurde bloemen in paars, goud en groen voor de riem.

De onderrok en riem zijn al klaar op de sluitingen en de zoom na. De sluitingen moet ik nog kopen en de zoom komt helemaal aan het eind. Er bleek een aangeknipte sleep aan de jurk te zitten. Dat is niet handig met het lopen over gras en zo (de Elf Fantasy Fair wordt gehouden in het park van kasteel de Haar). Als de jurk ook klaar is gaan we kijken hoe lang we de onderrok en jurk willen maken.

Het voorpand van de jurk is ook al klaar en door gestikt met mooi verloop garen; een restje dat over is van een quilt. Morgen hoop ik het achterpand te maken. Dat wordt nog een puzzel omdat ik (nog) niet snap hoe Butterick bedoeld heeft dat de vetersluiting bevestigd moet worden. Mijn dochter heeft ook liever er een rits in dan een jurk die alleen gesloten wordt met een veter. Misschien laten we de vetersluiting weg, misschien doen we hem voor de sier er op. Ik zal proberen morgen een foto van de vorderingen te plaatsen.

zondag 14 maart 2010

Alweer een update voor de Civil War Diary Quilt

Goedemorgen allemaal. Ik ben een beetje afwezig geweest op het web maar ik heb niet stil gezeten. Ondanks klussen en een grote schoonmaak/opruiming in huis heb ik ook ijverig achter de naaimachine gezeten. Deze maand is het gelukt om 8 blokjes te maken waar ik erg blij mee ben. De teller staat nu op 68 blokken klaar (ja Evy, sinds dat ik Helga's quilt af heb gezien ga ik steeds sneller door!).

Het bleken wel (bijna) allemaal blokjes te zijn met heel veel stukjes. Een blokje had zelfs 100 stukjes op 15 vierkanten cm! Ik had even het idee dat ik per ongeluk verder was gegaan uit het “Nearly Insane” boek. Waarop mijn DD droog opmerkte: “Maar mama, dat boek heb je toch nog helemaal niet?” Inderdaad het waren gewoon CWDQ blokken. Er ligt nu nog een blok geknipt klaar van 81 stukjes maar daarna wordt het weer wat rustiger met de stukjes. Dus volgende maand vast weer een flink aantal blokken klaar, hoop ik.


Telefram en Dan Littlefield

Het onderste blok is echt naar mijn zin geworden. Ik ben erg weg van het blauwe stofje en alle puntjes lopen keurig door!



Soldier's Box en Catherine Island


Taking Charge of the School en The Fate
Voor mijn gevoel klopte de symmetrie in het blok 'The Fate' niet. Het was een heel gepuzzel maar nu heb ik het blok kloppend (voor mij in elk geval). Rechts onder zat het probleem.


Nurse en President Lincoln's Proclamation
Het blok 'President Lincoln's Proclamation' bevat precies honderd stukjes maar was niet moeilijk om te maken.

Ik ben verder heel ijverig aan het naaien voor mijn DD. Ze wil eind maart graag naar de Elf Fantasy Fair. En dan het liefst in een mooie elfenjurk. Gelukkig helpt ze ijverig mee, want een lange jurk en onderrok voor een dame van 1.70 vraagt wat werk. We hebben voor het bovenstuk van de jurk een proefmodel gemaakt dat gelukkig heel goed bleek te passen (wat eigenlijk helemaal niet kon als je de maattabel bij het patroon vergeleek met de maten van DD).

Fijne zondag allemaal. Ik ga bij mijn mede-quiltsters kijken en dan kruip ik lekker achter de naaimachine.